Det første Youths Go Green forløb løb af stablen d. 9. september og blev afsluttet d, 2. oktober 2020. Det var en måned i bæredygtighedens tegn for gymnasieelever fra Aalborg Katedralskole, som var pilotskole. Pilotprojektet forløb efter hensigten, og alle parter har været tilfredse med deltagelsen.  Evalueringen fra dette forløb skal være med til at forme kommende forløb.

Evaluering af pilotforløb i 2020

Youths Go Green 2020 er efter afslutningen, blevet evalueret med de deltagende elever, lærere og virksomheder. Evalueringen viser, at alle deltagende parter har været tilfredse med forløbet. 94% af eleverne fra Aalborg Katedralskole giver udtryk for, at de tænker meget over bæredygtighed i deres hverdag. De synes det er interessant, at arbejde med en virkelig case, og selv komme med idéer og løsningsforslag til virksomhederne. ”Jeg synes at det er en sjov og anderledes måde at arbejde på.  Det er en ny måde, hvor det kræves at man selv tager initiativ og kontakt til de rigtige personer for at få information til projektet.”  - (Elev, Aalborg Katedralskole)

Tre elever fra Aalborg Katedralskole præsenterer deres resultater af deres casearbejde.

Lærere og virksomheder sætter pris på samarbejdet

Lærerne føler, at eleverne har fået et godt fagligt udbytte. YouGo fungerer godt som en brobygning til universitetet, hvor eleverne i højere grad selv skal kunne udforme problemstillinger. Lærerne udtaler, at samarbejdet mellem de deltagende parter har fungeret upåklageligt, og at det har været nemt og rart at samarbejde med virksomhederne om at frembringe det bedst mulige resultat. De deltagende virksomheder er positivt overrasket over de ideer, eleverne præsenterede d. 2.10. De har været glade for at deltage og fandt det interessant at følge eleverne og se resultaterne af de forskellige aktiviteter i forløbet.

Gør os alle grønnere logo

74 elever

I alt har cirka 74 elever fra Aalborg Katedralskole gennemført forløbet. Herunder er 20 forskellige idéer og visioner blevet udarbejdet og præsenteret.

4 virksomheder

De deltagende virksomheder var: AVAS, Energidivisionen Aalborg Forsyning, Himmerland Boligforening samt Polisensio

En stor tak til dette års deltagende virksomheder