Unge skal gøres klar til de nordjyske virksomheders stigende efterspørgsel på medarbejdere med kompetencer inden for bæredygtighed. Derfor deltager flere nordjyske grundskoler, gymnasier og virksomheder lige nu i projektet Youths Go Green.

Projektet skaber forløb, hvor lærernes kompetencer løftes og de inspireres til at arbejde med bæredygtighed og verdensmål i undervisningen. Det gør de igennem et didaktisk kursus på Aalborg Universitet, hvor de får konkret viden om bæredygtighed og verdensmålene og hvordan det inddrages I deres daglige arbejde i STEM-fagene (Science, Technology, Engineering & Mathematics). Den metode som Aalborg Universitet anvender er problembaseret læring (PBL – https://www.aau.dk/om-aau/profil/pblembaseret læring (PBL) – Aalborg Universitet (aau.dk)). PBL ligger op til at eleverne løser virkelighedsnære bæredygtighedsudfordringer ved at arbejde analytisk, tværfagligt og problem- og resultatorienteret.

Eleverne skal løse virkelige bæredygtighedsudfordringer

Skolerne matches også med lokale virksomheder, hvor de sammen finder virkelighedsnære cases, der skal give de unge faglig viden og indsigt i, hvordan man kan bidrage til at løse konkrete problemstillinger under klima-agendaen. Eleverne skal lave en løsning til de deltagende virksomheder og præsentere den for virksomheden.

Lige nu arbejder 5 virksomheder og 5 skoler (113 elever fra 7. og 8. klasse) sammen:

Vendsyssels Naturunivers og Greenway Denmark
Farsø Skole og Vesthimmerlands Biogas
Skolegades Skole og Brønderslev Forsyning
Rosendalskolen og BEWI
Skansevejens Skole og Grøn Gas

Projektet Youths Go Green er støttet af Novo Nordisk Fonden og Center for Grøn Omstilling i Aalborg Kommune er tovholder på projektet. Partnerne i projektet er AAU, UCN og Region Nordjylland.

Har I lyst til at høre mere om projektet, så kontakt projektleder Carsten Rømming Sørensen på carsten.soerensen@aalborg.dk.